Harsen Waxen

Blijf kalm en doe er wat aan!

Harsen waxen is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie.  Er is geen verschil tussen harsen en waxen. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Bij dit aangroeien komt altijd wel een zachte (haar)punt tevoorschijn zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Om voor alle soorten haargroei volledig haarvrije resultaten te bereiken vertrouwen wij op het gebruik van Lycon wax. Samengesteld uit de beste natuurlijke harsen, bijenwas en sensuele aromatherapie, levert LYCON superieure resultaten, waarbij weerbarstig haar, zo kort als 1 mm, zonder problemen wordt verwijderd. Internationaal heeft dit middel een welverdiende reputatie als de crème de la crème van de ontharingswax!

Harsen kan gedaan worden met

Harde hars: – Deze hars wordt verwarmd en vervolgens wordt met een spatel een dun laagje op je huid aangebracht. De hars wordt na enkele seconden weer hard en kan zonder ontharingsstrippen worden verwijderd. Harde hars wordt gebruikt voor het ontharen van gevoelige lichaamsdelen zoals gezicht, oksels en bikinilijn. Harde hars hecht zich namelijk aan de haren en niet aan de huid.

Vloeibare hars: – Deze hars wordt verwarmd en vervolgens met een roller of spatel zo dun mogelijk op je huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vloeibare hars behoudt een dunne samenstelling en wordt met behulp van ontharingsstrippen verwijderd. Ontharen met vloeibare hars wordt vooral gebruikt voor het snel ontharen van grote oppervlaktes als benen, rug, borst e.d.

Kant en klare harsstrips: – Dit zijn ontharingstrips gemaakt van papier of plastic waar de hars al op is aangebracht. Door met de handen over de harsstrips te wrijven, worden de harsstrips enigszins verwarmd voordat ze op de huid worden aangebracht. Harsstrips worden gebruikt voor het ontharen van het lichaam. Als de huid niet te gevoelig is kunnen harsstrips ook worden gebruikt voor het ontharen van bijvoorbeeld het gezicht of de bikinilijn.

Body waxen

Ben je er klaar voor om een aaibare, gladde huid te ervaren die meer onthult dan alleen een buitenste gloed? Laat je vandaag nog verwennen met één van onze ontharingsdiensten voor het hele lichaam: het harsen van de bovenlip, het neushaar, de wenkbrauwen, de handen, de oksels, de volledige benen, de onderbenen, de bikinilijn, de vagina, en nog veel meer!

Braziliaans waxen

Gedurende het Braziliaans waxen wordt schaamhaar verzorgd en verwijderd van de voorkant van het schaambeen, rond de uitwendige geslachtsdelen, tussen de bovenbenen en rond de anus. Afhankelijk van je voorkeur kun je ervoor kiezen om het haar daar volledig te verwijderen of een kleine strook haar aan de voorkant te laten staan. Enkel een Braziliaanse waxbehandeling (zonder extra waxservice) zal waarschijnlijk niet langer dan 15-30 minuten duren.

HARSEN WAXEN VEELGESTELDE VRAGEN

Ja en nee. Waxen doet de eerste keer het meeste pijn. We verwijderen tijdens het eerste bezoek veel grof haar – vooral als je je hebt geschoren, maar bij herhaalde bezoeken wordt het ongemak door waxen aanzienlijk minder.

Brazilian waxing doet pijn, omdat in feite elke vorm van harsen pijn doet daar je haar er bij de wortels wordt uitgetrokken. Sommige nieuwe cliënten voelen zich een uurtje ongemakkelijk en terwijl anderen zich een dag of twee niet op hun gemak voelen. Het is belangrijk om geen strakke spijkerbroek of broek te dragen als het de eerste keer is dat je gaat waxen. Ga niet gelijk naar spinklas of doe direct na het waxen niets anders dat veel wrijving met zich meebrengt!

Stop 2,5 tot 3 weken voor je eerste behandeling met epileren en/of scheren!

De meeste mensen waxen elke 4 weken met groot succes. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om 3 weken uitgroei te hebben voordat je voor het eerst gaat waxen om maximale ontharing te krijgen. 

Over het algemeen genomen is wax antibacterieel, simpelweg omdat er geen water in het product zit. Om bacteriën te laten groeien moet er een bepaalde hoeveelheid water aanwezig zijn. In onze salon beoefenen we slim, schoon waxen en nemen we algemene voorzorgsmaatregelen.