Definitief ontharen

Zeg vaarwel tegen ongewenst haar!

Wil je van je overtollige haargroei af? Dan is deze professionele behandeling voor definitief ontharen de ideale oplossing!  Bij Instituut Mademoiselle kun je terecht voor permanente ontharing van top tot teen, van het laseren van gezichts-, rug-, oksel-, en been- tot schaamstreek.  Wij werken namelijk met apparatuur die geschikt is voor alle haartypen en zowel lichte als donkere huid: het beste professionele laser ontharingsapparaat is ons bezit.

Laseren met Alma Soprano

Laserontharing

De Soprano ICE-behandeling is geschikt voor iedereen die er graag verzorgd uitziet, maar de standaardmethoden zoals harsen, waxen en scheren beu is. De Soprano ICE laser kan worden gebruikt om haar bij zowel mannen als vrouwen te verwijderen. Soprano Ice Platinum is, internationaal erkend, het beste professionele laser ontharingsapparaat met de efficiëntste ontharing.  De procedures zijn snel, gemakkelijk en pijnloos en geven de beste klinische resultaten. Soprano Ice Platinum combineert drie verschillende golflengten en werkt bij alle huidtypes. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen niet behandeld worden. Instituut Mademoiselle biedt u tijdelijk een GRATIS proefbehandeling en intakegesprek aan!

*Prijzen kunnen te allen tijde besproken worden tijdens het intakegesprek. Samen zullen we altijd tot de beste oplossing komen!

Elektrische epilatie

Elektrisch ontharen

Elektrisch epileren is een methode waarbij iedere haar afzonderlijk wordt behandeld.  Elektrisch epileren wordt vaak toegepast op de gezichtsharen. Bij elektrische epilatie wordt de haarwortel in het haarzakje (waaruit de haar groeit) door een stroomstootje vernietigd. Het is duurzaam maar van alle ontharingsmethodes wel de pijnlijkste. 

Elektrische epilatie

Couperose behandeling

Couperose/rosacea-gevoelige huid wordt gekenmerkt door roodheid, droogheid en gevoeligheid. De roodheid is het gevolg van verwijde bloedvaatjes die, doordat de elasticiteit van de huid verzwakt is, uitzetten wanneer bloed naar de huid stroomt, maar daarna niet samentrekken zoals bij een normale huid wel zou gebeuren. De couperose behandeling maakt gebruik van een couperose lasertechniek die als volgt werkt: bij het coaguleren van couperose, rosacea, spinnaevi en kers angioom wordt een klein naaldje zeer oppervlakkig in de huid gebracht. Door de warmte van het naaldje lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt.

Elektrische epilatie

Behandeling van fibromen

Fibromen/steelwratjes zijn doorgaans onschuldige huiduitstulpingen in de vorm van een bijna rubberachtig bobbeltje of steeltje. Steelwratjes zijn vaak huidkleurig of iets donkerder dan de huid en komen veel voor onder de oksels of in de hals. Wij hebben de technologie en expertise om je te helpen bij het verwijderen van je fibromen!

DEFINITIEF ONTHAREN VEELGESTELDE VRAGEN

Het is een unieke methode van geleidelijke verwarming die zeer efficiënt is bij fotocoagulatie van de dermis papilla en definitief levert waardoor druk op de omliggende weefsels wordt voorkomen; tegelijkertijd koelt ‘ICE’ het huidoppervlak af, waardoor oppervlakkige brandwonden en pijn worden voorkomen.

SOPRANO ICE is een geavanceerd platform dat meerdere technologieën en verschillende golflengten bevat, waardoor de meeste huidtypes op elk moment kunnen worden behandeld.

Soprano ICE maakt gebruik van Alma Laser SHR-technologie, de enige methode waarvan klinisch is bewezen dat deze pijnloos is. Het unieke verwarmings- en distributiesysteem van de energie richt zich op de haarzakjes en tast de omliggende weefsels niet aan. Tegelijkertijd koelt het geïntegreerde ICE-systeem het huidoppervlak af, waardoor oppervlakkige brandwonden en een pijngevoel worden vermeden.

Veiligheid waarop je kan vertrouwen – Talrijke klinische onderzoeken hebben aangetoond dat SHR de veiligste LASER-ontharingsprocedure is, inclusief typen donkere huid/gebruinde huid die erg gevoelig zijn voor de hitte die bij deze therapieën wordt gebruikt. 

Afhankelijk van het huidtype en de haarkenmerken van de patiënt worden de gewenste resultaten gemiddeld na 6-8 behandelingen behaald.

Voordelen van deze laserbehandeling:

 • Nagenoeg pijnloos zonder medicatie of andere voorbehandeling
 • Langdurig resultaat (gemiddeld 90% haarreductie)
 • Snelle behandelingstijd
 • Geen hersteltijd, direct na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden weer oppakken
 • Effectief voor alle huidtypen, inclusief gebruinde huid
 • Hoog dekkingsratio garandeert dat elke follikel wordt behandeld
 • Perfect voor elk lichaamsdeel, inclusief de meer gevoelige delen als gezicht, nek en bikinilijn
 • Veilige behandeling het hele jaar door.

ELECTRISCH ONTHAREN VEELGESTELDE VRAGEN

Bij alle methoden wordt een dun naaldje langs de haarschacht in het haarzakje gestoken. Daarna wordt behandeld middels een van de drie onderstaande technieken. Om effectief te zijn is vaak een lang behandeltraject nodig dat kan oplopen tot een paar jaar. Er kan ook 2x per week behandeld worden, maar dan moet de behandeling maximaal 6 tot 8 weken duren. Alleen haren die in de zogenaamde anagene (groei) fase zijn kunnen behandeld worden, maar helaas zijn niet alle lichaamsharen tegelijk in deze fase.

Elektrisch ontharen kan op drie verschillende manieren:

 1. Elektrolyse. Door het gebruik van gelijkstroom vormt zich natronloog in het haarzakje (dit vernietigd de groeicellen)
 2. Thermolyse (diathermie). Een hoogfrequente wisselstroom vormt warmte en vernietigd de groeicellen
 3. De blendmethode (deze is het modernst). Voordeel hiervan is dat warmte de vorming van natronloog doet versnellen. De blendmethode is daarom minder pijnlijk, minder tijdrovend en effectief. Een behandeling van een enkele haar duurt ongeveer 10 tot 15 seconden.

Algemeen advies gedurende behandelprocedure.

 • Niet meer scheren, harsen of epileren
 • Geen ontharingscrème gebruiken
 • Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht
 • Gebruik zonnebrandcrème met een factor 30 of hoger.

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel meerdere jaren.  De hoeveelheid haren en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen de behandelingen wordt echter steeds groter naarmate de behandeling vordert. Het is aan te raden om haren tussentijds niet meer uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd. Als het gewenste gebied na verloop van tijd geheel is onthaard, zul je na enkele weken of maanden toch nog eens terug moeten komen om de zgn. rusthaartjes te laten verwijderen.

Elektrisch ontharen wordt door veel zorgverzekeraars vergoedt. Bekijk daarom de voorwaarden van je zorgpolis om de mogelijkheden te zien.